Direkt:

Content:

ROSTA ÄKTA KASTANJER

Förberedelser:

Med Dinéhällen kan du lätt rosta kastanjer. Observera att det ska vara äkta kastanjer. De går ofta att köpa hos välsorterade grönsakshandlare eller matvarubutiker. Du kan rosta ca 1-1,4 kg i pannan. Den mängden räcker som tilltugg för fyra personer. Som mellanmål för att äta på direkten beror det på hur hungriga gästerna är – säkert måste du lägga på några till, de smakar helt enkelt riktigt bra.

Så lätt är det: Sätt igång Dinéhällen. Skär ett kors i kastanjeskalen och lägg dem i den torra stekpannan över elden. Lägg på locket. Efter några minuter märker du en härlig nötaktig söt doft. Kastanjerna öppnar sig långsamt. Kastanjerna måste vändas var 5:e minut tills de fått en mörkbrun färg. Lägg på locket mellan vändningarna. Efter ca 20-25 minuter är kastanjerna färdigarostade och kärnan är mjölig och mjuk.

Smaklig måltid!

Array
(
    [title] => ROSTA ÄKTA KASTANJER
    [subtitle] => 
    [pics] => Array
        (
            [0] => denk_bf_maronen_rezept1.jpg
            [1] => denk_bf_maronen_rezept2.jpg
            [2] => denk_bf_maronen_rezept3.jpg
            [3] => denk_bf_maronen_rezept4.jpg
        )

    [cols] => Array
        (
            [col1] => Array
                (
                    [headline] => 
                    [text] => 
                    [print-show] => 0
                    [print-label] => 
                )

            [col2] => Array
                (
                    [headline] => Förberedelser:
                    [text] => 	

Med Dinéhällen kan du lätt rosta kastanjer. Observera att det ska vara äkta kastanjer. De går ofta att köpa hos välsorterade grönsakshandlare eller matvarubutiker. Du kan rosta ca 1-1,4 kg i pannan. Den mängden räcker som tilltugg för fyra personer. Som mellanmål för att äta på direkten beror det på hur hungriga gästerna är – säkert måste du lägga på några till, de smakar helt enkelt riktigt bra.

Så lätt är det: Sätt igång Dinéhällen. Skär ett kors i kastanjeskalen och lägg dem i den torra stekpannan över elden. Lägg på locket. Efter några minuter märker du en härlig nötaktig söt doft. Kastanjerna öppnar sig långsamt. Kastanjerna måste vändas var 5:e minut tills de fått en mörkbrun färg. Lägg på locket mellan vändningarna. Efter ca 20-25 minuter är kastanjerna färdigarostade och kärnan är mjölig och mjuk.

Smaklig måltid!

[print-show] => 0 [print-label] => ) ) )

Fisk – Stekt smaksatt med örter

Inköpslista:

Fisk efter dina önskemål
Citroner
Örter efter önskemål
Salt och peppar
Olivolja
Smör

Förberedelser:

Smörj in stekpannan med olivolja eller smör. Salta och peppra fisken och fyll den sedan med örter, 2 citronskivor och lite smör. Om så önskas kan fisken gnidas in med fiskkrydda.

Stek sedan fisken 7 min på varje sida i den heta stekpannan.
Servera med potatis- eller grönsallad.

Tillagningstid ca. 20 minuter

Array
(
    [title] => Fisk
    [subtitle] => Stekt smaksatt med örter
    [pics] => Array
        (
            [0] => rezepte_bratfeuer_fisch_1.jpg
            [1] => rezepte_bratfeuer_fisch_2.jpg
            [2] => rezepte_bratfeuer_fisch_3.jpg
        )

    [cols] => Array
        (
            [col1] => Array
                (
                    [headline] => Inköpslista:
                    [text] => 	

Fisk efter dina önskemål
Citroner
Örter efter önskemål
Salt och peppar
Olivolja
Smör

[print-show] => 1 [print-label] => Skriv lista ) [col2] => Array ( [headline] => Förberedelser: [text] =>

Smörj in stekpannan med olivolja eller smör. Salta och peppra fisken och fyll den sedan med örter, 2 citronskivor och lite smör. Om så önskas kan fisken gnidas in med fiskkrydda.

Stek sedan fisken 7 min på varje sida i den heta stekpannan.
Servera med potatis- eller grönsallad.

Tillagningstid ca. 20 minuter

[print-show] => 0 [print-label] => ) ) )

Kött och grönsaker – Ingredienser efter smak och lust

Förberedelser:

Kött och grönsaker kan tillagas samtidigt i stekpannan. Formen på dinéhällen är gjord så att den har olika temperaturzoner. Efter behov kan köttet först brynas i mitten för att sedan placeras i ytterkanten och dra i lägre temperatur.

Grönsaker tillagas bäst under det medföljande locket. Fräs grönsakerna en kort stund och täck sedan över med locket. Om du också vill servera kött eller fisk, ställ de färdiga grönsakerna varmt och använd pannan för stekning.

Vårt tips: Salta dina grönsaker strax före servering. Så behåller de sin fasta konsistens och sin smak.

Tillagningstid ca. 10 till 20 minuter

Array
(
    [title] => Kött och grönsaker
    [subtitle] => Ingredienser efter smak och lust
    [pics] => Array
        (
            [0] => rezepte_bratfeuer_fleisch_1.jpg
            [1] => rezepte_bratfeuer_fleisch_2.jpg
            [2] => rezepte_bratfeuer_fleisch_3.jpg
        )

    [cols] => Array
        (
            [col1] => Array
                (
                    [headline] => Förberedelser:
                    [text] => 	

Kött och grönsaker kan tillagas samtidigt i stekpannan. Formen på dinéhällen är gjord så att den har olika temperaturzoner. Efter behov kan köttet först brynas i mitten för att sedan placeras i ytterkanten och dra i lägre temperatur.

Grönsaker tillagas bäst under det medföljande locket. Fräs grönsakerna en kort stund och täck sedan över med locket. Om du också vill servera kött eller fisk, ställ de färdiga grönsakerna varmt och använd pannan för stekning.

Vårt tips: Salta dina grönsaker strax före servering. Så behåller de sin fasta konsistens och sin smak.

Tillagningstid ca. 10 till 20 minuter

[print-show] => 0 [print-label] => ) [col2] => Array ( [headline] => [text] => [print-show] => 0 [print-label] => ) ) )

Paella – ett nöje inte bara i Spanien

Inköpslista:

för 4-6 portioner:
… g Ris
200 g stora räkor
500 g kycklingfilé
2 lökar
1 liten burk majs
1 liten burk ärtor
2 paprikor
4 tomater
1 liter kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
lite saffran
1 tesked gurkmeja
Salt och peppar
2 msk olivolja

Förberedelser:

Smörj in stekpannan med olivolja eller smör. Bryn kort (stek inte) räkorna och kycklingköttet separat och ställ det åt sidan. Hacka lök och paprika i små bitar och bryn i ca. 5 minuter. Rör ner ris, grönsaker och de återstående kryddorna i 1-2 minuter tills riset är genomskinligt. Blanda långsamt ner buljongen och låt allting sjuda ca. 15 minuter. Tillsätt sedan kycklingköttet och räkorna, rör om och låt det sjuda 5-8 minuter tills riset och kött är färdigt.

Tillagningstid ca. 30 minuter

Array
(
    [title] => Paella 
    [subtitle] => ett nöje inte bara i Spanien
    [pics] => Array
        (
            [0] => rezepte_bratfeuer_paella_1.jpg
            [1] => rezepte_bratfeuer_paella_2.jpg
            [2] => rezepte_bratfeuer_paella_3.jpg
            [3] => rezepte_bratfeuer_paella_4.jpg
            [4] => rezepte_bratfeuer_paella_5.jpg
            [5] => rezepte_bratfeuer_paella_6.jpg
        )

    [cols] => Array
        (
            [col1] => Array
                (
                    [headline] => Inköpslista:
                    [text] => 	

för 4-6 portioner:
… g Ris
200 g stora räkor
500 g kycklingfilé
2 lökar
1 liten burk majs
1 liten burk ärtor
2 paprikor
4 tomater
1 liter kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
lite saffran
1 tesked gurkmeja
Salt och peppar
2 msk olivolja

[print-show] => 1 [print-label] => Skriv lista ) [col2] => Array ( [headline] => Förberedelser: [text] =>

Smörj in stekpannan med olivolja eller smör. Bryn kort (stek inte) räkorna och kycklingköttet separat och ställ det åt sidan. Hacka lök och paprika i små bitar och bryn i ca. 5 minuter. Rör ner ris, grönsaker och de återstående kryddorna i 1-2 minuter tills riset är genomskinligt. Blanda långsamt ner buljongen och låt allting sjuda ca. 15 minuter. Tillsätt sedan kycklingköttet och räkorna, rör om och låt det sjuda 5-8 minuter tills riset och kött är färdigt.

Tillagningstid ca. 30 minuter

[print-show] => 0 [print-label] => ) ) )

Amerikanska – pannkakor himmelskt goda

Inköpslista:

för 2-4 portioner
3 stora ägg
120 g vetemjöl
1 rågad tesked bakpulver
140 ml mjölk
En nypa salt
200 g bär (t.ex. blåbär, hallon, björnbär)

Förberedelser:

Blanda mjöl, bakpulver och mjölk med äggulorna till en jämn och tjock smet. Slå äggvitorna hårda och tillsätt salt.
Vänd ner blandningen i smeten.
Smörja in stekpannan med lite smör. Häll ner degen i små portioner i stekpannan och vänta några minuter tills undersidan blir fast och får en gyllene färg. Häll bären på den mjuka och inte färdigbakade ovansidan, vänd pannkakan och fortsätt baka tills ovansidan är gyllenbrun. Servera med lönnsirap, vispad grädde eller crème fraîche.

Tillagningstid ca. 20 minuter

Array
(
    [title] => Amerikanska 
    [subtitle] => pannkakor himmelskt goda
    [pics] => Array
        (
            [0] => rezepte_bratfeuer_pancakes_1.jpg
            [1] => rezepte_bratfeuer_pancakes_2.jpg
            [2] => rezepte_bratfeuer_pancakes_3.jpg
            [3] => rezepte_bratfeuer_pancakes_4.jpg
            [4] => rezepte_bratfeuer_pancakes_5.jpg
            [5] => rezepte_bratfeuer_pancakes_6.jpg
        )

    [cols] => Array
        (
            [col1] => Array
                (
                    [headline] => Inköpslista:
                    [text] => 	

för 2-4 portioner
3 stora ägg
120 g vetemjöl
1 rågad tesked bakpulver
140 ml mjölk
En nypa salt
200 g bär (t.ex. blåbär, hallon, björnbär)

[print-show] => 1 [print-label] => Skriv lista ) [col2] => Array ( [headline] => Förberedelser: [text] =>

Blanda mjöl, bakpulver och mjölk med äggulorna till en jämn och tjock smet. Slå äggvitorna hårda och tillsätt salt.
Vänd ner blandningen i smeten.
Smörja in stekpannan med lite smör. Häll ner degen i små portioner i stekpannan och vänta några minuter tills undersidan blir fast och får en gyllene färg. Häll bären på den mjuka och inte färdigbakade ovansidan, vänd pannkakan och fortsätt baka tills ovansidan är gyllenbrun. Servera med lönnsirap, vispad grädde eller crème fraîche.

Tillagningstid ca. 20 minuter

[print-show] => 0 [print-label] => ) ) )

denk-logo-footer

© 2019 DENK

Keramische Werkstätten e.K.

* ALLA PRISER INKL MOMS TRANSPORTKOSTNADER TILLKOMMER